2 Μαΐ 2012

Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση....

"Όταν πλησιάσεις το τρένο μην κοιτάξεις τι λέει το εισιτήριο αλλά ποιοι άλλοι ανεβαίνουν μαζί σου" έγραφε ο φίλος μου ο αν-Τειρεσίας μια μέρα του Γενάρη που μας πέρασε. 

Τα τρένα τα δικά μας, τα αργά και πάντα καθυστερημένα με άνευ σημασίας προορισμούς  και τα τρένα τα δικά τους που πάντα έρχονται στην ώρα τους για  ταξιδάκια αναψυχής σε στρατόπεδα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρατόπεδα εργασίας ή,  όπως αυτά βαφτίστηκαν τη σήμερον για να ταιριάξουν και με το ταμπεραμέντο της φυλής: στρατόπεδα φιλοξενίας. 

Κι αν ετούτη η αφίσα ρίχνει λίγο φως σε μια όψη της αλήθειας, 


η άλλη όψη λέει πως,  για όλους μας, υπάρχει μια δυνάμει υπέροχη ευκαιρία να φιλοξενηθούμε σε κάποιο απ' αυτά όταν θα ξεμπερδέψουν με τους "παράνομους μετανάστες".

Δε θέλω να σταθώ καθόλου στους ντόπιους φασίστες που καυλώνουν για μεγαλύτερα, ούτε στους κρυφοφασίστες πράσινους και μπλε κόκκους που θα τα φτιάξουν. Υπάρχει μια πολύ πιο επικίνδυνη φάρα-αγέλη αφελών και ανοήτων,  αυτή που τους στηρίζει, γιατί θαρρεί πως θα 'χει καλύτερη τύχη απ' τους τώρα "φιλοξενούμενους". 

 Οι Godspeed You! Black Emperor είναι ένα Καναδέζικο μεταρόκ γκρουπάκι απ' το Μόντρεαλ, το κομμάτι που θα παίξει λέγεται Moya και είναι από το δίσκο τους Slow Riot for New Zerø Kanada που κυκλοφόρησε το 1999. 

Στο βίντεο που συνοδεύει τη μουσική παίζουν τ' άλλα τα τρένα, τα δικά τους... 

Για να μην ξεχνιόμαστε οι παλιότεροι και να χαμπαριάζουν οι νεότεροι:


Πολύ ευχαριστώ τον caro photodiario που μου σφύριξε τους Godspeed και τον χαρτόκουτο που μου σφύριξε την αφίσα.

1 σχόλιο: