22 Απρ 2011

BlackRedDots

Μια πασχαλίτσα, πάσχα καιρό,  επιβάλλεται θαρρώ.  

Να λιάζεται στις ράγες για αρχή, 






ή να γυρνά τον κώλο της στο τρένο που περνά και να συνεχίζει τη βόλτα της:



Για την Πασχαλίτσα μας με τα επιδέξια χεράκια.

7 σχόλια:

  1. το προτελευταίο δεν είναι πασχαλίτσα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουχ! Τώρα που το ξαναβλέπω, μάλλον έχεις δίκιο!
    Αλλά αφού δεν είναι πασχαλίτσα τι σκατά ζούδι είν' τούτο;

    Ξέρεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμας ειναι μαυροκοκκινο και στρουμπουλο εμεις το αγαπουμε σαν πασχαλιτσα!!!! ♥♥♥

    Στις ραγες αδελφες μου... στις ραγες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα, είχε βαφτίσει κι ο βαλιακαλντόσκυλος ένα τέτοιο ως πασχαλίτσα παλιότερα. Βέβαια ο βαλιακαντόσκυλος είναι διαβόητος στο να βαφτίζει τις σαύρες σαμιαμίδια και τα χελιδόνια σπουργίτια... :Ρ

    Psyllobora vigintiduopunctata είναι μάλλον, ονομασία στη δημοτική δεν έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι λες καλέ!!! Πασχάλω ειναι κι αυτή!! Απλα ειναι πανκιό και εχει φορεσει τα λεοπαρδαλέ της!!!

    :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν-λοιπόν (φοράω το μπλε κράνος).

    Η ονομασία της στη δημοτική είναι Ψυλλοφάγος η Εικοσιδυοβούλα και το λέω με απόλυτη σιγουριά διότι έχω διαδαχτεί καμιά πενηνταριά κειμενάκια της Λατινικής. Tα μισά ως παλιά τριτοδεσμίτισα και τ΄άλλα μισά απ'΄το ένθετο της καθημερινής "Learn the latin language in a weekend".

    Η Ψυλλοφάγος η Εικοσιδυοβούλα όταν είναι παιδί είναι κοκκινόμαυρη ωσάν αυτή στις ράγες (αδερφές μου). Αλλά όταν μπει στην εφηβεία γίνεται κιτρινόμαυρη παρακαλώ, σαν τους ΑΕΚτζήδες ένα πράμα. Αυτά, στο ίντερνετ τα βρήκα, κι αποκλείεται να είναι ανακρίβειες.

    Εδώ έχει και δυο φωτογραφίες της
    http://fr.wikipedia.org/wiki/Psyllobora_vigintiduopunctata

    Εμένα μ' αρέσει η κιτρινόμαυρη πιο πολύ γιατί το κίτρινο μ' αρέσει πιο πολύ απ' όλα τα χρώματα του κόσμου. Αλλά κι η κοκκινόμαυρη μ' αρέσει γιατί είναι πιο πολιτικοποιημένη, ας πούμε. Ας πούμε, αν κατέβαινε σε πορείες θα 'τρωγε πολύ ξύλο, χημικά και τα λοιπά.

    Όσο για τον βαλιακαλτόσκυλο, latecomer, έπιασες μ' ένα ζμπάρο δυό τριγώνια, εμέ δλδ και την Πασχαλίτσα, που χουμε κάνει διακοπούλες μαζί του και υποθέτεις, υποθέτω, πως η συλλογική μας έρευνα παύλα εργασία σε θέματα πανίδας στα πέριξ της Ηπείρου, όταν κυκλοφορήσει σε βιβλίο θα γίνει πιο μπεστ σέλλερ κι απ' τον Μπομπ το Φασολάκη.

    Αυτά τα ολίγα διευκρινιστικά τα κάνω αφενός γιατί προσπαθάω να το παίξω Πις-Μπράδερς-Εντ-Σίστερς. Πις-Του-Γκόου" , αφετέρου γιατί μ' έχει πιάσει γραφοδιάρροια μεταμεσονυχτιάτικα.

    καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχα καλά δεν θα βγάζαμε δα και τα καλάζνικοφ! Άλλωστε νομίζω πως θα μπορούσε να μπει κάτω από τον γενικό τίτλο πασχαλίτσα μιας και είναι κόκκινο κι έχει βούλες :Ρ

    Μ' άρεσε η ετυμολογία όμως, έχοντας ξεχάσει τα λατινικά του λυκείου έχω μείνει με κάτι διεθνοδικαιίστικα στο οπλοστάσιο μόνο (και τα ibid ασφαλώς)

    Αδημονώ για το συλλογικό σας πόνημα! Θα το κάνω και review ως ηπειρώτης :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή