13 Δεκ 2015

Μια λέξη, χίλιες (και μια νύχτα) λέξεις: Υπερσιβηρικός

Μπαμπούσκες, πεφταστέρια, σιδηροδρομικές υπάλληλοι, φάτσες μελαγχολικές, ναργιλές στο τρένο, το Πεκίνο, χορός ποδηλάτων, σκάλισμα στο ξύλο, γκράφιτι, κινούμενες πεδιάδες, το Βόρειο Σέλας, η Μόσχα, χρωματιστές κορδέλες, ψηφιδωτά, έρημος, κτίρια τούρτες, το Σινικό Τείχος, πυλώνες ηλεκτρισμού, το Ιρκούτσκ, γιάπηδες, λιωμένο μέταλλο, κοινός ύπνος, άγρια άλογα, σήραγγες, το Ουλάν Μπατόρ, πλοίο, γελάδια. 

Ντάξει! δε λέει να γράψω άλλες 920 λέξεις για να περιγράψω αυτή τη λέξη. Κατανοητό θαρρώ.

Το σίγουρο είναι πως όποιος έχει ταξιδέψει με τον Υπερσιβηρικό θα χει τόσες κι άλλες δέκα πέντε φορές τόσες λέξεις να περιγράψει αυτό το ταξίδι. Το ταξίδι των ταξιδιών.

Πάντως ένας τύπος, ονόματι Stanislas Giroux, το περιγράφει σε τούτο 'δω το βιντεάκι με τον πιο ταξιδιάρικο τρόπο. Θα διακινδύνευα να πω, πως ανασταίνει πεθαμένους αλλά δεν το διακινδυνεύω γιατί καθείς πεθαίνει με τον τρόπο του. Κάποιοι πεθαίνουν για λίγο , κάπως σα να κοιμούνται δηλαδή, άλλοι πάλι πεθαίνουν-πεθαίνουν, πεθαίνουν ντιπ,  οπότε τα περί αναστάσεως είναι τ' άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Το βιντεάκι που οι λέξεις γίνονται εικόνες για να περιγράψουν μια λέξη, λέγεται Seat 22 και προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό. Εξαιρετικό επίσης βρήκα και το σημείωμα του Stanislas :
"Τρία λεπτά βίντεο για τρεις βδομάδες ταξιδιού, τρεις χώρες, τρεις κουλτούρες (και τρία μπλουζάκια στο σακίδιο). Έβγαλα ένα εισιτήριο υπερσιβηρικού για να πάω στο Πεκίνο απ' τη Μόσχα μέσω Μογγολίας. Ταξίδεψα μόνος με την τσάντα μου και την κάμερα. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα πως το εισιτήριο για την Θέση 22 θα ήταν η αρχή για ένα μοναδικό της ζωής μου ταξίδιον. "



Seat 22 — Trans-Siberian Odyssey from Stanislas Giroux on Vimeo.

υγ1. Ο τύπος έχει τραβήξει κι άλλα καταπληκτικά βιντεάκια από τα ταξίδια του και υπάρχουν εδώ.
υγ2. Δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο να ανεβάζω στο μπλογκ τα βίντεο από το vimeo . 
υγ3. Βρήκα τον τρόπο χάρη στη Μαρία και πολύ την ευχαριστώ ;)

4 σχόλια:

  1. κι εγώ το είχα , αλλά τώρα μπήκε άλλο στο δικό μου:

    http://www.independent.co.uk/news/world/russia-unveils-plans-for-high-speed-railway-and-superhighway-to-connect-europe-and-america-10132564.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι!
    Τα ωραία!
    αλλά και London and New York by rail !!!!
    Ειναι τα ωραιότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή