11 Φεβ 2011

Hot rail...

Τέρμα δυτικά, εκεί που χωρίζεται η Αμέρικα Λατίνα απ' τη σκέτη Αμέρικα  θα πάμε τουντέη μ' ένα γκρουπάκι που θαρρώ δε θέλει  πολλές συστάσεις. Πήραν τ' όνομα τους από την πόλη που τη λένε κάτι ανάμεσα σε Καλιφόρνια και Μεξικό, ίσως γιατί οι κάτοικοι της δεν ξέρανε ούτ' οι ίδιοι , τί διαφορά έχει η μια απ' τ΄άλλο. 

Οι Calexico ξεκίνησαν να παίζουν πριν καμιά εικοσαετία, ανακατεύοντας κι αυτοί, τις μουσικές που γουστάρανε  ή που τέλος πάντων παίζαν στα μέρη τους: Λάτιν, κάντρι, τζαζ και ροκ. 

Μπλεχτήκανε νωρίς-νωρίς με την ανεξάρτητη ροκ  κι έτσι αποφύγανε τα νταραβέρια με τις μουσικές  φάμπρικες. 

Το Μάη του 2000 κυκλοφόρησε το τρίτο αλμπουμάκι τους, το "Hot Rail" που, προσωπικώς μ' αρέσει πολύ να τ' ακούω καλοκαίρι. 
Όμως, επειδή παρασύρομαι εύκολα  από τους φίλους μου, που Φλεβάρη μήνα, άλλος για Γράμο τράβηξε κι άλλος για Σενεγάλη, σήμερα λέω κι εγώ να τη δω εκτός εποχής, βολτάροντας σε 'κείνα τα μέρη που, οι διάφοροι τύποι και τύπισσες, τραγουδάνε λιωμένοι απ' τη ζέστα.



Για αρχή θα παίξει το  "Ballad of Cable Hogue", που μπορεί να μην έχει σχέση με τα τρένα, αλλά είναι σούπερ τραγουδάκι κι έχει γαμάτο βίντεο κλιπ:



Και για τέλος θα παίξει (φυσικά)  το "Hot rail" που είναι κι αυτό σούπερ τραγουδάκι, αλλά δεν έχει γαμάτο βίντεο κλιπ: 




3 σχόλια: