19 Δεκ 2011

Καρτούλες Hildebrands



Αρχές του προηγούμενου αιώνα, οι γερμανοί σοκολατάδες ή που είχαν μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον του κόσμου τούτου ή που πίνανε περίεργα ναρκωτικά πριν φάνε τις σοκολάτες που κατασκεύαζαν. 

Αριστερά των λέξεων, είναι το πίσω μέρος απ' τις κάρτες που έφτιαξε η σοκολατοβιομηχανία Hildebrands για να διαφημίσει τα προϊόντα της γύρω στο 1900. Το μπροστινό μέρος, δεν είναι παρά προ-ντανταϊστικές τρολλιές με θέμα "Πως φαντάζεστε την καθημερινότητα το 2000" . 

Καλύτερα όμως, να τα πούνε μόνες τους,  διότι σ' αυτές τις περιπτώσεις (και σε πολλές άλλες) τα πολλά λόγια είναι μπούρδες:
 
Ατομικές πετούμενες μηχανές
Σκεπαστές Πόλεις
Τρενόσπιτα -Τρενοεμπορικά κέντρα
 Και το απιθανότερο:

Το τρενοβάπορο




 

7 σχόλια:

  1. Το τελευταίο το καβατζάρω εγώ!
    Καλημέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λολ! Μισό-μισό το 'χουμε.

    Εσύ θα το πεις βαπορότρενο? ;-)

    καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Salamadrail μας έστειλες πάλι! Επέτρεψέ μου κάποιες σημειολογικές παρατηρήσεις για την πρώτη καρτ-ποστάλ με χιουμοριστική διάθεση.
    α) Στο οικογενειακό μοντέλο διακρίνουμε την στοιβαρή κατασκευή που στηρίζεται σε δύο ζεύγη φτερών εκατέρωθεν, χρήση ενισχυμένων συρματόσχοινων και μια βάση τύπου surf(!) ελληνιστί ιστιοσανίδα. Με ικανότητα μεταφοράς όλης της οικογένειας (δύο θέσεις και προστατευτική μεταλλική μπάρα!) και με εμφανή την όρθια θέση πλοήγησης του πατήρ-πιλότου που γίνεται με λαγουδέρα!
    β) Τα δύο μονοθέσια sexi μοντέλα, διακρίνονται για την αεροδυναμική και ελαφριά κατασκεύη τους, καθώς και την πρωτοποριακή σχεδίαση που έγινε με γνώμονα την ανάδειξη της έντονης προσωπικότητας και του στύλ των ιδιοκτητών τους.
    Το 'αντρικό' μοντέλο χαρακτηρίζεται από τις μίνιμαλ γραμμές και την χρήση νέων υλικών (πτερύγια από ανθρακονήματα!). Η εμπροσθοβαρής θέση πλοήγησης εξυπηρετεί τόσο τον εύκολο χειρισμό και την επίτευξη υψηλών επιδόσεων (παρουσία τουρμποσυμπιεστή!) όσο και την ευκολία στο εναέριο φλερτ εξού και η ονοματοδοσία αυτού...'air peftulas'! Η άνεση βρίσκεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να απολαύσει και...το κάπνισμα του πούρου του!
    Στο γυναικείο μοντέλο, το βελούδινο θερμαινόμενο κάθισμα μετατρέπει μια απλή μετακίνηση σε μια πτήση φυγής από την καθημερινότητα και ένα απολαυστικό διάλειμμα στην πλήξη. Η όρθια θέση πλοήγησης βοηθά στην πανοραμική επόπτευση όποιας περιοχής και μαζί αναδεικνύει το προσωπικό ενδυματολογικό κώδικα κάθε μοντέρνας γυναίκας. Τα φτερά τύπου νυχτερίδας παραπέμπουν σε μια ερμηνεία που μεγαλώνει το μυστήριο και εντείνει το ερωτικό ενδιαφέρον των επίδοξων εραστών, εξού και το όνομα του μοντέλου 'devil's wings'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω μπορω να εχω λιγο απ' αυτο που πινανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτοί μια χαρά ρέμβαζαν. Όσοι σχεδίαζαν πραγματικά το μέλλον έπιναν ναρκωτικά και τώρα τον πίνουμε όλοι μαζί (και δε την ακούμε κιόλας!)
    Καταπληκτικές κάρτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταστικές κάρτες! Και το μπλογκ γενικώς μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή