6 Μαρ 2011

Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων

Η μικρούλα Τσιχίρο και οι γονείς της κατευθύνονται για το καινούριο τους σπίτι,  όταν ο μπαμπάς της αποφασίζει να μπει σ'  ένα ερημικό δρομάκι για να πάει πιο γρήγορα. 

Ελαμ' όμως που το δρομάκι οδηγεί σε μια πύλη που δε χωράει το αυτοκίνητο! Κι ενώ  η  Τσιχίρο δε γουστάρει να μπουν μέσα,  μαμά και μπαμπάς χώνονται κι όλοι μαζί φτάνουν σε μια άγνωστη και παράξενη πόλη.

Εκεί, μπαμπάς, μαμά καταβροχθίζουν κάτι παράξενα φαγητά κι απ' την πολλή την καταβρόχθηση μεταμορφώνονται σε γουρουνάκια. 

Η Τσιχίρο περιπλανιέται στην πόλη φάντασμα και ψάχνεται να βρει μια λύση για να λύσει τα μάγια. Το σκοτάδι πέφτει,  και μπροστά της εμφανίζεται ένας κόσμος μάγισσες, πνεύματα, θαύματα και πράγματα. Εκεί γνωρίζει κι ένα  περίεργο τύπο, το Χάκου, που θα την βοηθήσει στην πορεία των ερευνών της. 


Δε θα σας πω τώρα όλη την ιστορία, μόνο πως εμένα μ' άρεσε πολύ η ταινία,  και όχι μόνο γιατί έχει ένα μυστήριο τρένο που οι ράγες του είναι μεσ' τη θάλασσα:



Θα μπορούσε κανείς να το πει λίγο φοβιστικό εργάκι, ειδικά για τα πιτσιρίκια, αλλά εμένα μου φάνηκε μάλλον αντιφοβιστικό αφού η μικρή μια χαρά φιλίες κάνει, ακόμα και με τα φαντασματάκια. 

Ο τίτλος της ταινίας είναι   千と千尋の神隠し. Αλλά επειδή υποπτεύομαι πως είναι λίγο δύσκολο να την ψάξετε έτσι, βάζω και τον εγγλέζικο (ο ελληνικός είναι ίδιος μ' αυτόν της ανάρτησης) "Sen and the Spiriting Away of Chihiro" ή σκέτο "Spirited Away". Όπως καταλάβατε είναι γιαπωνέζικη, παίχτηκε πρώτη φορά το 2001 και ο σκηνοθέτης της λέγεται 宮崎 駿 ή Hayao Miyazaki με τα δικά μας γράμματα. 

Ο κύριος   久石譲 (Joe Hisaishi) έφτιαξε το σάουντρακ κι απ' αυτό ακούμε το κομμάτι " 6番目の駅" που πάει να πει Sixth Station,  αλλά στο άλμπουμ που το βρήκα το λέει Train Ride. 



Για το Μαριανίνι  το τραγουδάκι,   και φυσικά,  το Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων.

1 σχόλιο: