5 Μαΐ 2011

Η μικρή ιστορία της Tuffi

Η Touffi γεννήθηκε το 1947 και δε συμπαθούσε καθόλου τα τρένα. Οι  βολτίτσες και τα ταξιδάκια με τρένο  και μάλιστα με εναέριο, δεν ήταν του χαρακτήρος της . Ίσως να της άρεσε να  περπατάει δίπλα ή πάνω στις ράγες, αλλά ως εκεί:


Μια μέρα του Ιούλη του 1950 το πανέξυπνο κωλοπαίδι  ο  διευθυντής του τσίρκου όπου "εργαζόταν" η τρίχρονη τότε Tuffi,  είχε τη φοβερή και τρομερή  ιδέα να τη φορτώσει στο μονόραγο του Βούπερταλ για να τη μοστράρει στην πόλη και να μαζέψει πελατεία. 

Και όπως ήταν φυσικό, η μικρή Tuffi φρίκαρε, άρχισε να χτυπιέται πέρα δώθε στο βαγόνι και τελικά έσπασε το παράθυρο και πήδηξε στον ποταμό Wupper. 


 Για καλή της τύχη ψιλοτραυματίστηκε μόνο, κι έτσι συνέχισε να "εργάζεται" στο τσίρκο. Το 1968 ήταν γριά πια για το συγκεκριμένο τσίρκο και πουλήθηκε σ' ένα άλλο όπου και πέθανε το 1989. 

Σήμερα, αν πάμε στο Βούπερταλ μπορούμε να φωτογραφίσουμε το γκράφιτι που φτιάξανε εκεί που πήδηξε η Tuffi, να αγοράσουμε ντόπιο γάλα μάρκας Tuffi, και  να πάρουμε σουβενίρ-Tuffi για τους φίλους μας.

Εναλλακτικά, μπορούμε απλώς να θυμόμαστε κάτι απ' τα πολλά που είχε πει ο Jon Voight  στο Τρένο της μεγάλης φυγής: "I' m worst than an animal. I'm human"




2 σχόλια:

  1. το πάαθος για την λευτεριά
    είναι δυνατότερο απ΄ όλα τα μονόραγα

    τρομερή φιγούρα η τούφφι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς Μεερκάτ! Το σύνθημα τα είπε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή