7 Μαΐ 2011

Unstoppable


Σήμερις  επιβάλλεται θαρρώ μια ταινιούλα. Σαν τον παλιό καλό καιρό που μετά τις σαββατιανές δουλειές, λούσιμο,  ξεβρόμισμα με τη συρματόβουρτσα,  μανικιούρ, πεντικιούρ και τα λοιπά, καλοκαιρινό φουστανάκι και  τα σπαστικά τα τσόκαρα  ποδηλατίζαμε με τον παππού μου μέχρι το σινεμά  και μετά,  βουρ για λουκουμάδες στο καφενείο.  

Επειδή θα βάλω τα κλάματα άμα συνεχίσω αυτό το βιολί και  μετά δε θα γράψω αυτό που είχα σκοπό να γράψω, λέω να το γυρίσω σε πιο πρόσφατες αναμνήσεις απ' τα έητις  και το Blade Runner  που το θυμήθηκα τούτες τις μέρες ακούγοντας, στον ύπνο και τον ξύπνιο μου , το σάουντρακ που έπαιξε στο νταλικόφωνο

Το Blade Runner το είδα πρώτη φορά στο Ιντεάλ. Μεταμεσονύχτια προβολή , νομίζω πάλι Σάββατο (προς Κυριακή), παρακμιακή η αίθουσα, παρακμιακές οι ταινίες, παρακμιακοί οι τύποι που τις φέρνανε, παρακμιακοί κι εμείς (και τρισευτυχισμένοι). Βλέπαμε δυο ταινίες, καπνίζαμε, πίναμε ... και πολλά άλλα τέτοια ωραία, απ' αυτά,  που χωρίς αυτά,  αφυδατώθηκε το σινεμά.

Μ' αυτά και μ' αυτά και με κείνα, πάλι θα βάλω τα κλάματα.  Γι 'αυτό, λέω να το πάρω αλλιώς. 

Λοιπόν-λοιπόν, ο Ridley Scott που έφτιαξε το Blade Runner  έχει ένα μικρότερο αδερφό, τον Tony. Ο Τόνυ γουστάρει τα τρένα και είναι σκηνοθέτης επίσης.  Γι' αυτό έφτιαξε το Unstoppable.

Το Unstoppable είναι μια φρεσκοτάτη περιπετειούλα που βγήκε στους σινεμάδες ευρώπης και αμερικής, το Νοέμβρη που μας πέρασε.  Ο σεναριογράφος της που τον λένε Mark Bomback εμπνεύστηκε από αληθινά γεγονότα: Το Μάη του 2001 ένα τρένο φεύγει άνευ μηχανοδηγού  απ' το Τολέντο του Οχάιο.


Ένας παλιοκαραβάνας μηχανικός  και ο νεοπροϊστάμενος του,  αναγκάζονται να συνεργαστούν για να σταματήσουν το τρένο τους που 'χει πάρει φόρα και τίποτα δεν το σταματά. Μιλάμε για μισό μίλι τρένο, όχι  μαλακίες δυο τρία βαγονάκια και ξεμπερδέψαμε και  που,  μόνο να περνά μπροστά απ' την κάμερα το καταφχαριστιέσαι.  Όμως, το ένα πρόβλημα (το μικρό) είναι πως δε σταματά, το δεύτερο  (το έξτρα λαρτζ) είναι πως μεταφέρει κάτι τόνους τοξικούλια...


Πρωταγωνιστές είναι ο Denzel Washington και ο Chris Pine :


Το σάουντρακ δε , που το 'φτιαξε ο Harry Gregson-Williams τα σπάει. 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου